Γιαλούσης Ι. ΕΠΕ, ΒΙΠΕ ΠΑΤΡΩΝ (Ο.Τ. 18),Πάτρα Τ.Κ. 25018, info@gialousis.gr, 2610 526 844, 2610 647.035, 2610 64 74 76
Γιαλούσης Ι. ΕΠΕ

Περιοδικό Snack & Coffee

Γιαλούσης Ι. ΕΠΕ
Eλληνικά smoothies από μια σύγχρονη εταιρεία στην Πάτρα!

Στις άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις συνολικής έκτασης 800 τ.μ. στη ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας, λειτουργεί εδώ και δύο περίπου χρόνια η εταιρεία Γιαλούσης Ι. ΕΠΕ, με στόχο να παράγει, νασυσκευάζει και να εμπορεύεται ροφήματα της κατηγορίας smoothies αλλά και αναμίξεις με τσάι, σοκολάτα και espresso σε όλη την Ελλάδα, επιτυγχάνοντας κάτι πραγματικά πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα.

“Νομίζω ότι εκτός από σοβαρή, η δημιουργία αυτής της εταιρείας είναι και πρωτοποριακή, γιατί απ’ όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει ανάλογη παραγωγή είτε από άποψη τεχνολογίας είτε από πλευράς εγκαταστάσεων είτε σε σχέση με την προϊοντική γκάμα στη χώρα” εξηγεί οιδιοκτήτης της εταιρείας κ. Γιάννης Γιαλούσης.
“Προσεγγίσαμε το συγκεκριμένο χώρο της δημιουργίας ροφημάτων με στόχο την εξειδίκευσή μας και την ανάδειξη των ροφημάτων Gourmet Beverage Mixes”.

Οι εγκαταστάσεις
Με πολύτιμο εφόδιο την 15ετή του εμπειρία στον κλάδο του horeca, τη γνώση της εγχώριας αγοράς
και των καναλιών διανομής σε όλη την επικράτεια, ο κ. Γιαλούσης αποφάσισε να προχωρήσει στη μετεξέλιξη μιας υπάρχουσας στην Πάτρα επιχείρησης εισαγωγής προϊόντων smoothies, σοκολάτας και αντιπροσωπείας μιας συγκεκριμένης εταιρείας καφέ espresso, σε μια αυτοτελή καθετοποιημένη μονάδα
παραγωγής παρόμοιων προϊόντων.
“Ξεκινήσαμε να δημιουργούμε σταδιακά τις κτιριακές προϋποθέσεις
και στήσαμε την αλυσίδα παραγωγής καινούριων προϊόντων και brands”, διευκρινίζει ο κ. Γιαλούσης
τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της ευελιξίας και της δυνατότητας προσαρμογής, που πλέον είχε αποκτήσει η εταιρεία.
Πρόκειται για κάθετη αυτοποιημένη παραγωγή, η οποία συμπεριλαμβάνει τη δημιουργία των τελικώνπροϊόντων με την σύμπτηξη των Α’ υλών, την ομογενοποίηση αυτών και μετά τη συσκευασία τους. Η επιχείρηση πληροί όλες τις προϋποθέσεις από πλευράς HACCP που εφαρμόζεται ήδη, ενώ βρίσκεται ή δη στη διαδικασία για την απόκτηση ISO.

Καινοτόμα προϊόντα
Η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να παράγει ποιοτικότερα ροφήματα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των
πελατών, είτε πρόκειται για private labels προϊόντα, είτε νέα brands, που λανσάρονται στην αγορά, όπως η σοκολάτα Marchoc και το παγωμένο ρόφημα σοκολάτας και καφέ Μarccino. Ακόμα περισσότερο, σύμφωνα και με τον κ. Γιαλούση, στοχεύει στη δημιουργία καινοτόμων ροφημάτωv που θα δημιουργήσουν με το εξειδικευμένο χημικό εργαστήριο (R&DDepartment) ενσωματώνοντας νέες τάσεις. Μερικάπαραδείγματα είναι ροφήματα με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυσικά εκχυλίσματα, -όπως πράσινο, λευκό,κόκκινο τσάι-, ροφήματα light με πολύ λιγότερες θερμίδες ή ροφήματα εμπλουτισμένα με βιταμίνες.
Στα πλαίσια αυτά, φέτος διατέθηκαν στην αγορά η σοκολάτα marchoc, το παγωμένο ρόφημα καφέ και σοκολάτας marccino, οι γρανίτες Iceberg σε διάφορες γεύσεις, τα Sorbetto μαστίχα Χίου-limoncello-
μάνγκο, αλλά και τα Ice tea λεμόνι, ροδάκινο και πράσινο τσάι, όλα προϊόντα σε μορφή σκόνης, τα οποίαδιατίθενται σε επαγγελματικές συσκευασίες.

Στόχοι
Τι μέλει γενέσθαι; “Αφενός θέλουμε να επεκτείνουμε τις συνεργασίες μας μέσω της συμμετοχής μας
στην έκθεση 5η HO.RE.CA. κι αφετέρου να φέρουμε σε επαφή τον τελικό καταναλωτή με το προϊόν με
διαφημίσεις σε έντυπα ή display παραγωγές πάνω στα τραπέζια. Βασική μας προοπτική είναι η επίτευξη
της όσο το δυνατόν καλύτερης και μεγαλύτερης πανελλήνιας κάλυψης, έχοντας ήδη κάνει το πρώτο μας βήμα προς την Κύπρο”, υπογραμμίζει ο κ. Γιαλούσης.
Επειδή, δε, το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων της εταιρείας είναι ταυτόσημο με το καλοκαίρι και διατίθεται σε περιοχές με τουριστικό ενδιαφέρον, σταμελλοντικά σχέδια εντάσσεται η Τουρκία, τα Βαλκάνια αλλά και οι βόρειες αφρικανικές χώρες, όπου ο ξενοδοχειακός τομέας είναι αναπτυγμένος.

“Στόχος παραμένει να γίνουμε οι καλύτεροι στην παραγωγήκαι διάθεση των ποιοτικότερων hot & cold GourmetBeverage Mixers”.